Bournemouth stad - sydkustens pärla
Livsstil,  Resor

Bournemouth stad – kustens pärla

Som jag har nämnt så bodde jag tidigare i England och hann upptäcka väldigt mycket att det underbara landet. Det finns få saker som slår de vackra stenhusen och den grönskande landsbygden. Men det finns även många spännande och mysiga städer att besöka. En av mina favoritstäder är Bournemouth stad på sydkusten. En härlig stad med mycket att göra och se!  

Bournemouth stad – sydkustens bästa

Att komma till Bournemouth när du är bosatt i England (eller som turist) är nästan som att resa utomlands till varmare breddgrader! De milslånga stränderna är så vackra och det enda som egentligen vittnar om att du fortfarande befinner dig i England är att vattnet är iskallt nästan året runt! Jag har aldrig vågat att doppa mer än ena foten i vattnet, men sen är jag ju en badkruka också.

Det som gör Bournemouth stad till ett så mysig ställe är att det inte är för stort och att stadskärnan och stranden ligger intill varandra. Du kan alltså klämma in både shopping och sol under samma dag! Det finns massor av mysiga gator, restauranger och pubar runt om staden och att bara ta en promenad är trevligt. Kika in på denna artikel för info om hur du kan shoppa smartare när du inte besöker Bournemouth stad. 

Det är också superlätt att ta sig till Bournemouth stad från större städer som tex London, det tar endast ett par timmar med buss. Så med andra ord är det en lättillgänglig stad med mycket mysigt att se.

Bournemouth stad - sydkustens pärla. Pir, fish and chips och mysig stadskärna. Shopping och sol på samma dag.

Piren och fish and chips i Bournemouth stad

Som de flesta engelska städer vid havet så har Bournemouth en pir. Här hittar du tivoli, pubar och restauranger med väldigt vacker vy över havet! Det är utan tvekan en av höjdpunkterna i Bournemouth stad. 

Du kan absolut inte åka till Bournemouth stad utan att prova Harry Ramsdens berömda fish and chips. Men du bör verkligen vara hungrig när du går dit för portionerna är enorma! Om du spenderar dagen på stranden så är det här stället perfekt då det ligger just precis bredvid piren. 

Livlig stadskärna

Bournemouth stad är känd för att vara livlig och i full rulle. Ett ställde där det alltid händer något! Detta beror på det stora universitet som du hittar här med studenter från hela världen! Det bidrar till en härlig stämning och chanserna att lära känna nytt folk och skaffa nya vänner är många. Jag brukar alltid försöka vara med på en quiz på någon pub! Det är ett av mina bästa tips på att lära känna nya människor! 

Dorset

Området runt Bournemouth stad är också väl värt ett besök. Det finns massor av naturstråk och vandringsleder att gå. Är du som jag intresserad av ekologiska saker så är hela Dorsetregionen en riktig guldgruva! Du kan besöka allt från ekologiska farmer till hotell och på så sätt göra gott när du själv njuter av att resa. En helt perfekt balans!

För att summer det hela så är Bournemouth stad ett ställe du inte ska missa, speciellt om du besöker England under sommarmånaderna. En mysig stad med stränder och god mat!