Ekologisk vardag.
Livsstil,  Tips

Ekologisk vardag – tips på hur du kommer igång

Idag är det så pass mycket enklare att köpa mer ekologiskt och tänka lite extra på det utan alldeles för stor ansträngning själv. Jag själv har bara under de senaste åren fokuserat mer på det och försöker alltid ta mitt ansvar och göra det jag kan för naturen, djuren och för de kommande generationerna. Jag delar här med mig av några tips som du kan följa för att komma igång med en mer ekologisk vardag. 

Att tänka mer ekologiskt

Det är absolut inte fråga om att gå till att vara vegan och köpa varenda produkt med ekologiskt innehåll. Det räcker med att göra lite små ändringar i vardagen för att kunna göra en skillnad. Allt handlar inte heller om maten vi köper utan det finns många andra aspekter av det för en mer ekologisk vardag

När det kommer till andra produkter än mat så kan det också vara värt att fundera på vad man handlar dem ifrån och vad de innehåller. En ekologisk vardag med hudvård och skönhetsprodukter är faktiskt lättare att fixa än du tror, läs mer här

Små steg till en ekologisk vardag

Börja med de enkla och egentligen självklara sakerna för att leva mer ekologiskt. Det första att tänka på är att faktiskt använda all mat som du köper! Mat som inte används och slängs ger ut massor med växthusgas och genom att minimera det så kommer vi en lång väg. Det sägs att växthusgasen i Sverige varje år är ungefär lika mycket som utsläppen från 700 000 bilar! Det är ju enormt! 

Nästa gång du är iväg och handlar tänk lite extra på det. En mer ekologisk vardag får du genom att bara köpa det som du faktiskt behöver och kommer att hinna använda. Ett annat bra alternativ är att frysa in mat om du har för mycket hemma och inser att du inte kommer hinna äta upp allt! 

En mer ekologisk vardag är lättare att uppnå än du tror och med små förändringar kommer du en lång bit.

Fler små tips för en ekologisk vardag

En mer ekologisk vardag kan du också uppnå genom att tänka på att inte köpa vatten på flaska! Det här är något som jag har fått jobba mycket på själv. Det är ju så lätt att bara springa in på Pressbyrån och köpa en flaska Ramlösa eller Loka. Jag har en svaghet för just kolsyrat vatten men har ändå lyckats dra ner drastiskt på just det.  

Andra små tips som jag kan ge är att försöka promenera eller ta cykeln till jobbet eller när du ska iväg någonstans så ofta som möjligt. Det må låta så himla självklart och något du säkert själv har tänkt på. Men oftast hoppar vi bara in i bilen utan att tänka oss för. Gör din del för naturen och lev en mer ekologisk vardag. Dessutom så är det ju något du också tjänar på. Mer motion skadar ju aldrig! 

Många tror ofta också att det blir väldigt mycket dyrare att leva mer ekologiskt och köpa mer ekologisk mat. Men tänk om du tar cykeln eller promenerar mer, du kommer spara pengar där. Så det lilla det kostar extra att köpa produkter som är ekologiska gör att det går jämnt upp!