En hälsosammare vardag
Livsstil,  Tips

En hälsosammare vardag – mina bästa tips

Jag älskar allt som har med en hälsosam livsstil att göra – allt från mat till träning. Jag tänkte därför dela med mig lite av mina tips för en hälsosammare vardag. Bara genom små förändringar kan man ha en lite hälsosammare livsstil. 

Det lilla gör stor skillnad 

Många tycker att det är krångligt eller att det låter som ett helt projekt att försöka leva lite mer hälsosamt. Men med lite små förändringar kommer man långt. Du behöver absolut inte bli vegan eller träna 7 gånger i veckan för att leva en hälsosammare vardag!  

Det pratas mycket om att man helt och hållet ska ändra sin kost och träning för att bli mer hälsosam men jag tycker inte att det är rätt sätt att gå tillväga. Om du gillar att äta en tårtbit eller chips någon gång ibland så ska du absolut inte sluta med det! Men man kan göra andra förändringar som hjälper till en hälsosammare vardag

Om du vill ta det steget längre så kika in på min artikel om ett nytt ekologiskt sminkmärke, det perfekta sättet att komplettera en hälsosammare vardag med! 

En hälsosammare vardag: mina bästa tips. Gör små förändringar för att se stora resultat. Drick mer vatten, ät mer frukt och grönt.

Mina bästa tips för en hälsosammare vardag 

Mitt första tips är att börja med att promenera mer. Om du åker kollektivt till jobbet så hoppa av ett par hållplatser tidigare och promenera till jobbet och använd trapporna istället för hissen. Du kommer snabbt att märka skillnad. 

Ät mer frukt och grönt till varje måltid, och mellan varje måltid är mitt nästa tips! Var inte rädd för att lassa på ordentligt med naturens godsaker. Det är ett perfekt sätt att hålla dig mätt. Sen är det alltid bättre att välja det naturliga före allt som är fabricerat. Då kan du i vara säker på att få i dig all näring och det leder till en hälsosammare vardag

Planera maten för den kommande veckan under helgen är något som jag försöker göra. Det är mycket lättare att hålla sig till att äta bättre och mer hemlagad mat om du redan har ingredienserna hemma eller om maten redan är lagad. Då behöver du heller inte komma hem vrålhungrig och köpa något mindre nyttigt alternativ på vägen eftersom du redan har maten redo hemma! 

Sömn för en hälsosammare vardag

Sömn är också extremt viktigt för en hälsosam vardag. Jag hade länge svårt med sömnen och kände hur det påverkade mig negativt. Jag kan verkligen slå ett slag för att försöka lägga sig ungefär vid samma tidpunkt varje kväll. Kroppen vänjer sig på så sätt vid det och du kommer att känna dig trött. 

Se också till att du verkligen lyssnar på kroppen! Känner du dig trött på kvällen så gå och lägg dig. Vänta inte tills den känslan har gått över för då kan det vara mycket svårare att somna. 

Det sista tipset, som egentligen bara är så självklart är att dricka mycket vatten. Det rensar kroppen från allt dålig och gör också under för huden och håret. Genom att dricka massor av vatten lever du automatiskt redan en hälsosammare vardag. Ibland blandar man också ihop känslan av hunger med törst så när du känner dig sugen på tex chips eller glass, prova att dricka två glas kallt vatten innan du tar fram något av de andra alternativen. Många gånger känner man sig redan mindre sugen på något efter det.