Färna Herrgård och en underbar spadag
Livsstil,  Tips

Färna Herrgård och en underbar spadag

För ett par veckor sedan kände jag att jag verkligen behövde få rå om mig själv och det bästa sättet jag vet att göra det på är genom att gå på ett spa! Det finns absolut inget som hjälper mig att slappna av lika mycket som det gör. För första gången, men absolut inte sista, besökte jag Färna Herrgård och spat där!  

Färna Herrgård – mysigt i regnet

Självklart finns det massor av fina ställen i Stockholmsområdet att njuta av. Men jag bestämde mig för att göra en heldag av det och köra till Färna Herrgård som är lite närmare än andra resmål! Det tar ungefär två timmar och ligger lite förbi Västerås så absolut inte speciellt långt. 

Jag valde att boka in mig på både spat och afternoon tea i herrgården efter, jag rekommenderar verkligen att boka för att garantera din plats. Speciellt om du funderar på att åka dit en lördag eller söndag. 

Färna Herrgård är en perfekt plats för en mysig spadag och en god afternoon tea med hemlagada sylter och marmelader.

Spat är inte jättestort utan en liten oas i perfekt storlek enligt mig. En pool där du kan simma, flera bastur, en bubbelpool, relaxavdelning och höjdpunkten – den varma källan utomhus där du kan höra vattnet porla i bäcken som rinner förbi. Det duggade lite lätt under mitt besök och det var så himla underbart att sitta i det varma vattnet och känna de svala regndropparna på sig. När du njuter av en spaupplevelse på Färna Herrgård så får du även produkter du kan använda under sparitualen. Kittet innehåller fotsalt, ansiktsmask och ansiktsskrubb, fotfil, lotion och kroppsskrubb! Efter det kommer du känna dig mer än redo för att hugga in i den underbara afternoon teabuffén! 

Afternoon tea på Färna Herrgård

Jag hade funderat på att kanske skippa den här delen och bara boka in mig på spat men jag är så himla nöjd att jag valde båda sakerna. För herregud så gott det var! Förmodligen så gjorde ett par timmar i vattnet mig lite extra hungrig men allt som serverades var långt över förväntan och värt varenda krona. 

På buffén fanns både salta och söta alternativ. En egenlagad soppa med snittar och nybakat bröd som smakade himmelsk gott! Massor av hemkokta marmelader och sylter från Färna Herrgård och ett stort urval av ostar. 

Men det absolut bästa av allt var ändå bakverken – kakor i alla möjliga former och underbart goda pajer med hemlagad vaniljsås. Jag var verkligen i mathimlen under den stund jag åt där. Jag trodde inte jag skulle kunna resa mig när jag var klar för att jag hade ätit så mycket. Men det var så gott och jag kunde bara inte sluta. Själva miljön var också supermysig. Stolar och bord var uppdukade i orangeriet där man hade utsikt över den vackra trädgården! 

En avslappnad dag 

Det här var verkligen en lördag helt i min smak! Färna herrgård erbjuder ett underbart spa och gudomlig mat, jag kan verkligen inte rekommendera detta tillräckligt! Missa inte det om du har vägarna förbi eller om du letar efter det perfekta stället att slappna av. Du kan även stanna över natten och boka andra typer av paket som inkluderar middag och frukost. Det ska jag nog göra nästa gång!