Holidate.
Livsstil,  Tips

Holidate – Netflix första julfilm för säsongen 2020

Nu när julen börjar närma sig så älskar jag att kolla på julfilmer. Jag har verkligen sett mycket fram emot Netflix nya julfilmer och serier! Igår släppte de den första av många – Holidate! Jag älskade den, den var precis sådär mysig och har ett fint budskap som julfilmer ska ha enligt mig. 

Handlingen i stora drag

Sloane och Jackson är två främlingar som träffar på varandra när de båda ska lämna tillbaka julklappar som de inte riktigt uppskattar. Båda har haft en jul som inte var så värst fylld med julkänsla och bra stunder. Och de är ganska trötta på att det alltid är så stora förväntningar på att hitta “den rätta” för att fullt ut kunna njuta av alla högtider. 

Inspirerade av Sloanes moster som har infört uttrycket Holidate bestämmer de sig för att bli varandras +1 till alla storhelger och högtider framöver. 

De är varandra dejt på nyårsafton och alla hjärtans dag och flera andra högtider. Självklart lär de känna varandra bättre och blir snabbt vänner. Sloanes mamma är inte så imponerad över att hon tar med sig Jackson på alla familjetillställningar då hon inte tycker att han är tillräckligt bra för hennes dotter. Hon anser att Sloane behöver mer än en Holidate! 

Och i sann julfilmsanda så inser paret såklart efter ett tag att det kanske finns lite kemi mellan dem även fast de har varit väldigt duktiga på att ignorera det. 

Mer än så tänker jag inte berätta, njut av en kopp te eller kaffe tillsammans med Holidate, du kommer inte ångra det!

Julen närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja kika på alla de mysiga julfilmerna och julserierna på Netflix. Först ut är Holidate som handlar om singlarna Sloane och Jackson som bestämmer sig för att vara varandras dejter till alla kommande storhelger efter en misslyckad jul för dem båda.

En av mina favoritskådespelare

Sloane spelas av en av mina absoluta favoritskådespelare just nu – Emma Roberts! Enligt mig så lyckas hon bra i varje roll hon gör. Jag tror hon kommer att bli nästan lika stor som sin faster Julia Roberts.  

Och jag blev även väldigt positivt överraskad av Luke Bracey som spelare Jackson. Eller ja, jag kanske inte funderade så mycket på hans skådespelartalanger utan mer på hans underbara australiensiska dialekt och hans väldigt söta ansikte… Men vem kan motstå det? 

Vad jag ser fram emot att se efter Holidate 

Efter en så pass mysig och trevlig film som Holidate så är jag självklart supersugen på att se mer julinspirerade filmer och serier. 

Jag längtar så himla mycket efter en andra säsong av den norska serien Hem till Jul. Det var utan tvekan förra årets största hit enligt mig! Jag ÄLSKAR huvudkaraktären Johanne! Hon tar för sig av livet och gör det som hon vill. Även om allt hennes mamma önskar är att hon ska ha ett stadigt förhållande. Lite liknande som Sloane i Holidate nu när jag tänker efter. 


Den första säsongen avslutades med att Johanne öppnar dörren hos sina föräldrar på julafton. Men vi får inte veta vem det är som har ringt på. Och jag kan knapp bärga mig till jag får veta säkert. Självklart har jag ju mina funderingar och ideer om vem det är. Den andra säsongen släpps i December så nu är det inte så lång tid kvar!