Kaffe eller te - vad är egentligen bäst för dig
Livsstil

Kaffe eller te – vad är egentligen det bästa för dig?

Jag har alltid varit en kaffedrickare och aldrig speciellt intresserad av te. Men på sistone har jag faktiskt lite försiktigt börjat dricka mer te och det är ju hur gott som helst. Men det har också fått mig att fundera lite. Vad är egentligen nyttigast – kaffe eller te

Det här med fika och om du föredrar en kopp kaffe eller te till din bulle är ett hett ämne, speciellt när fikat dukas fram. Det känns nästan som om Sverige är uppdelat i två olika läger – de som älskar kaffe och de som älskar te. Jag känner just nu att jag fortfarande är mer för kaffe men lite mer i mitten.. 

Men hur som helst så har jag kika in lite på det här med kaffe och te och har hittat lite spännande fakta

Lev längre och var gladare med kaffe

Enligt experter och studier så har det kommit fram att kaffe faktiskt kan ha en riktigt positiv effekt på dig och din kropp, och passar bra om du vill leva lite mer hälsosamt. Om du dricker tillräckligt mycket kan du leva ett längre liv! Det låter ju självklart underbart och alla vill vi ju leva så länge som möjligt men det är också bevisat att du måste dricka minst 4 koppar om dagen. 

Även jag som gillar den gudomliga drycken tycker att det är lite mycket med fyra hela koppar per dag. 

Vill du slippa hjärt-och kärlsjukdomar så behöver du öka dosen kaffe för att få en positiv effekt. Till hela åtta koppar! Jag är ganska säker på att jag inte kommer att orka dricka så mycket kaffe.

Kaffe kan dessutom göra dig gladare eftersom det innehåller antioxidanter som får dig på bättre humör.

Te bra för immunförsvaret

Te innehåller ännu mer antioxidanter än vad kaffe gör. Ofta är tedrickare förknippade med de som är väldigt intresserad av hälsa. Det är inte så konstigt eftersom det finns så många positiva fördelar för immunförsvaret med alla de antioxidanterna. Det hjälper dig att hålla dig lite friskare. 

Kaffe eller te - vad är egentligen bäst för dig? Det finns många fördelar med båda dryckerna och de är hälsosamman att dricka. Det finns två lag kaffedrickare och tedrickare men vilket du än tillhör så kan du med gott samvete njuta av din favoritdryck till fikat.

Grönt te är också känt för att kunna ha en positiv inverkan på kroppen. Det har egenskaper som kan skydda dig lite extra mot vissa cancerformer. 

Dessutom så har grönt te hjälpa till med ditt psykiska välmående eftersom det har en lugnande effekt. Den lätt färgade gröna drycken hjälper till att utsöndra signalsubstansen GABA som håller din oro i schak. Det gillar jag verkligen, även om grönt te inte är min favorit.. 

Te kan också hjälpa dig att hålla dina tänder friska! Det innehåller flour som skyddar lite extra, men du behöver ju självklart ändå borsta dina tänder! 

Slutsummering av kaffe och te

Enligt det som jag har läst så lutar det nog ändå åt att te har lite mer fördelar om man tänker på hälsan. Men jag tror att jag kommer att helt bli konverterad till en tefantast – kaffe är alldeles för gott.  

Vilket lag du än tillhör så kan du med gott samvete njuta av båda dryckerna eftersom både te och kaffe är riktiga hälsodrycker!