Hattar - London shopping
Mode,  Resor,  Tips

Hattar: Världens Äldsta Hattafär i London

Hattar kan aldrig bli gamla. Inte ens i världens äldsta hattafär som du hittar i London. Jag tycker att hösten är perfekt för att ha hatt. Det går så bra ihop med ett par snygga boots och en höstkappa eller en stickad tröja. Det är häftigt att de äldsta hattarna tillverkades i London men jag är inte förvånad. London är ju “all about fashion” så varför inte plusa på en sak till som sticker ut?! Idag tänkte jag dela med mig av och prata om den här söta butiken som alla hattälskare bör besöka.

60-talets Charm

Om jag hade fått välja så hade jag gärna fått transporteras tillbaka till 60-talet och stanna i en vecka eller två. Varför? Finns sååååå många anledningar ju. Vad sägs om Frank Sinatra, häftiga solglasögon och snygga frisyrer.

Okej, jag erkänner att jag inte hade stannat där för jag gillar ju 2000-talet men en liten sneak peek hade inte skadat! Precis som varje årtal så hade 60-talet också sin egen stil. Hattarna var lite sisådär men det fanns en del snyggt också. Det är en av de trender som man fortfarande kan se i butiker idag, även om det komme i vågor.

Däremot, i den äldsta hattaffären i London – där kan du välja både från 60-talet och mer modernt. Det kan vara dags att avslöja vad butiken faktiskt heter nu…

Hattar i London

Det finns många butiker där du kan shoppa hattar i London. Den här heter dock Lock & Co. Hatters. Det är inte dina vanliga hattar heller. De är exklusiva, handgjorda och noggrant utvalda. Du kan verkligen förvänta dig hattar av hög kvalité, varav många är handvävda.

Om du längtar efter att känna dig stilig och sofistikerad – this is the place to go! Jag måste dock varna dig att de inte är billiga. Priser varierar dock mellan 1400 – 20 000 SEK. Yes, du läste det rätt. Jag hittade ett par hattar som kostar cirka 2000-3000 SEK.

För mig är det värt det men såklart att de måste tas väl hand om. Det finns tips på hemsidan om du vill få hjälp med att sköta dina hattar. Men annars behöver du inte oroa dig, de berättar det du behöver veta i butiken.

Butiken har gått från generation till generation och är en av de älsdta familjeägda företagen i Storbritannien. Pretty cool, right?

Hitta Hit

Jag har inte köpt med en hem än men jag funderar på att välja en till hösten. För de som tycker om hattar lika mycket som jag är detta en underbar butik att besöka.

Butiken ligger på 19 St Jame’s Street. Det förvånar inte mig att den ligger på just den här gatan med tanke på den lyxiga atmosfären och lyxbutiker som finns här. Det är i centrum så det är inte svårt att ta sig dit. Du har även metro stationen Piccadilly i närheten.

När butiken öppnade såldes det endast hattar för män och på 90-talet började de göra hattar för kvinnor. Idag finns det hattar för både och vilket jag är tacksam för. De har många olika stilar men fortfarande allt för stort utbud. Lagom är bra brukar jag säga ?