Omlottklänningen.
Livsstil,  Mode,  Tips

Omlottklänningen – en klassiker som passar alla

Få plagg passar alla typer av kroppar och framhäver det bästa. Men det finns ett plagg som verkligen gör det: omlottklänningen! Det här är ett plagg som varje kvinna verkligen behöver ha i sin garderob. Alldeles perfekt för när du inte riktigt vet vad du ska ha på dig eller saknar inspiration! 

Omlottklänningen för alla kvinnor 

Precis som jag nämnde tidigare så är det verkligen inte många plagg som kan stoltsera med att passa alla typer av kroppar och former. Men jag tycker helt klart att en omlottklänning gör det. Det spelar faktiskt ingen större roll om du gillar enfärgade kläder eller vill ha mönster för att känna dig bekväm, dessa klänningar är lika fina i både och! 

Jag har tidigare nämnt att den lilla svarta borde finnas i varje kvinnas garderob, men så även en omlottklänning

Den mest kända omlottklänningen 

Jag tror inte att någon kan ha undgått att höra talas om Diane von Furstenberg och omlottklänningen (DVF) som hon skapade 1974. Det var den första av sitt slag och har sedan dess blivit en riktig ikon. 

När hon valde att skapa denna klänning i ett mycket rörligt jerseymaterial hade hon en tanke om att den skulle kunna användas av alla kvinnor – och det är precis det hon lyckades med. Hennes ikoniska klänningar är ofta gjorda i mönster och de används av kändisar såväl som dagisfröknar! 

Själv så har jag än så länge en DVF klänning i min garderob och det är en av mina favoriter. Jag hoppas kunna utöka min kollektion med ett par stycken till snart. Jag är verkligen tacksam över att denna klänning skapades och att den finns tillgänglig överallt! Det är självklart inte nödvändigt att välja just en omlottklänning från det exklusiva märket utan du kommer kunna hitta dem i nästan varje butik! 

Omlottklänningen  är en ikon som skapades av Diane von furstenburg och som passar alla typer av kroppar och former.

Passar på kontoret och på en festkväll

Omlottklänningen är ett så användbart plagg. Det är en perfekt business look med ett par ballerinaskor eller låga klackar. Men den passar minst lika bra till middagen och utgången med väninnorna. Styla den då med ett par höga klackar eller ett par stövlar och fina smycken för att vara redo! Det är ett perfekt plagg för att känna sig både praktisk och fin i. 

Det finns en massa olika varianter av omlottklänningar idag! Långa som du kan bära till extra festliga evenemang. Knälånga som verkligen passar helt perfekt till kontoret eller dejten. Och sen såklart den lite kortare modellen som är ett utmärkt val till en utekväll på dansgolvet! Vilken modell du än föredrar så är jag säker på att du kommer att känna dig superbekväm med den klänningen på dig. 

Ge den en chans

Om du inte redan har provat en omlottklänning så rekommenderar jag verkligen att du gör det. Det är ett helt perfekt plagg. Så lätt att använda och passar till alla typer av tillfällen! Känns fi som en filmstjärna i en lång svallande klänning eller redot för det där mötet som du har varit nervös inför en hel vecka! Jag kan nästa lova att omlottklänningen kommer att ge dig den där extra kicken och det självförtroendet du behöver
Kika in på DVF för att se den underbara kollektionen som finns just nu!