De viktigaste trenderna för hösten 2020
Mode

Viktigaste trenderna för hösten 2020

Nu när hösten alldeles strax är här är det dags att tänka på garderoben. Jag har valt ut några av de viktigaste trenderna för den här säsongen här. Jag tror att du kommer att älska dem lika mycket som jag gör! 

Hösten 2020 betyder kontraster

Just den här hösten är det stora kontraster inom modevärlden och det som är trendigt. Den ena sidan är den mörka och tuffa stilen med mycket svart, lack och läder. Den andra sidan av de viktigaste trenderna innehåller istället glittriga och sprakande kreationer. Just därför tycker jag att det är så spännande eftersom du kan experimentera så mycket! Det blir på så sätt mycket roligare och du kan hitta din egen stil.  

Jag rekommenderar ett riktigt bra skomärke att matcha med de viktigaste trenderna här

Androgynt en av de viktigaste trenderna

Om det är något du ska sätta fokusen på under hösten är det att klä dig androgynt! Det är verkligen det som står ut bland alla de viktigaste trenderna. Satsa på slips, platta skor, kavaj och skjorta. Det här är egentligen ingen nyhet utan har smugit sig på lite under tidigare säsonger. Men dock inte förrän nu under hösten som det har blivit en riktigt stor trend. Det som är lite roligt är att den här trenden gäller för kvinnligt mode. På herrsidan är det istället tvärtom, där är det mer fokus på feminina detaljer. 

De viktigaste trenderna för hösten 2020. Stor kontraster mellan mörkt och läder till glittrigt och plajetter.

Massor av läder

Hösten 2020 är ännu en säsong där läder dominerar. Du kan välja läder på vilket plagg som helst för att vara trendig och är det svart, beiget eller rött du väljer som färg så är det ännu bättre! Alla läderplagg du redan har i din garderob får alltså hänga kvar även under hösten. 

Viktigaste trenderna: Fransar överallt

Det är verkligen fransbonanza i höst! Hos alla de största modehusen syntes fransar på allt från väskor till kappor. Om du älskar fransar så tycker jag att du ska gå all in och ha det på så många plagg du kan. Är du lite mer försiktig så välj en värmande sjal med fransar! På så sätt är detta en av de viktigaste trenderna som passar alla. 

Mot mörkare tider

I dubbel bemärkelse går vi mot mörkare tider! Svart är färgen som dominerar i höst. I många säsonger har vi sett mycket färgglada plagg men i år kan alla som älskar svart jubla lite extra. Helst ska hela outfiten vara svart. Vill du ändå då in lite ljus i det hela så välj ett plagg i lack för att reflektera ljuset lite grann. 

Glitter och paljetter är en annan av de viktigaste trenderna

Från nattsvart till paljetter och glitter! Som jag sa tidigare, verkligen mycket kontraster! Dina festkläder ska i höst vara storslagna. En golvlång paljettklänning som är figurnära är ett säkert kort. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att känna sig supersnygg och extra festlig än det! 

Det här är ett axplock av de viktigaste trenderna hösten 2020 som jag gillar bäst. Jag kommer utan tvekan använda mig av alla flera gånger i veckan. Kanske inte en hellånga paljettklänning, den sparar jag nog till lite mer speciella tillfällen men definitivt de andra. 
Läs mer om 2020s hösttrender här: https://www.elle.se/mode/hostmode-2020/