Vackra små byar i Andalusien
Resor

Andalusiens vackra små byar – dessa får du inte missa

En av de största fördelarna med att bo i Spanien var såklart att jag hade möjlighet att se mycket. Min favorit del av Spanien är utan tvekan Andalusien! Här finns massor av mysiga byar att besöka och massor av god mat att smaka. Här nedan får du tre tips på mysiga ställen som är värda ett besök! 

Det finns såklart massor av ställen att se och den här listan är absolut inte komplett då den innehåller tre byar men det är mina favoriter. 

Benahavis

Benahavis är en by som ligger i närheten av lyxresorten Marbella. Om du älskar mat så är det här helt rätt by för dig! Här finns ett riktigt stort utbud av underbara ställen att äta goda tapas och måltider på! Det är älskat av alla lokalbor men folk från närliggande byar och städer åker också hit för att äta gott

Utöver maten så är Benahavis en mysig liten by med vita hus och mysiga små gränder att strosa runt i. Lämna bilen lite utanför centrala Benahavis, de flesta gator är inte riktigt lämpade för att köras på. Det går såklart men du behöver vara en rätt van bilförare för att känna dig bekväm där..

Som sagt så finns det många fina byar i Spanien, men är du sugen på att åka till england så kika in här!

Mijas en av Andalusiens byar

Mijas är en av de absolut vackraste byarna i Andalusien. Det ligger uppe i bergen ovanför Fuengirola. Massor av små mysiga gator kantade med kaféer, restauranger och mysiga små butiker. I Mijas har du också möjligheten att få en underbar utsikt av havet och landskapet som omger byn. Det är svårt att beskriva hur vackert det är, du behöver verkligen se det med egna ögon.

Mijas är som sagt full av bra restauranger och kaféer så se till att stanna till för lunch eller middag här innan du åker ner till kusten igen. 

Andalusiens vackra små byar får du inte missa. Det finns massor av mysiga ställen men här är tre som inte bör missas. Mijas, Ronda och Benahavis erbjuder bra mat och vackra vyer. Ronda är dne största av dem och anses nog vara mer en stad än en by.

Ronda

Rond är en lite större stad än de andra byarna som jag har nämnt. Att åka upp till Ronda från kusten tar ca 30 minuter och du får verkligen räkna med en serpentinväg! Det är värt mödan för Ronda är något utöver det vanliga. Omgivet av vingårdar och beläget på en bergstopp med en ravin som går rakt igenom staden så är det en stad olik alla andra. 

Här kan du uppleva både en vacker utsikt över den vackra naturen runt om Ronda men även över själva staden med en kort promenad. Den vackra trädgården Cuenca är också mysig att strosa runt it, här har du en fantastisk utsikt över dalen och det är en bra plats för att få en lugn stund. 

Mitt tips är att besöka Ronda mitt i veckan då det är lite mindre folk där än under helgerna. Just under helgerna samlas lokalbor och turister där och det kan bli lite mycket folk på ett och samma ställe ibland. Men det är ju inte så konstigt med tanke på att det är en så speciell plats.

Eftersom den större av byarna är omgiven av vingårdar så är det ju givet att du bör prova en av de lokala vinerna när du är där. De flesta restauranger och barer serverar lokalt vin och berättar mer än gärna om hur och var de tillverkas.