Fairhope.
Resor

Fairhope – amerikansk charm i massor

Den amerikanska södern är något utöver det vanliga. Känslan när du sätter foten här är lite som att resa tillbaka i tiden. Var beredd på att allt tar lite längre tid. Det är ingen som har bråttom. Det är mycket som lever kvar från svunna tider här. Men Fairhope som ligger beläget vid Mobile Bay i Alabama är utan tvekan ett av de absolut bästa ställena att vara ner på och att uppleva något annorlunda. 

Fairhope ligger vackert vid vattnet. Jag blev helt förälskad i staden när jag var där. Har du någon gång funderat på att åka till Alabama så ska du lägga till den här charmiga lilla staden på din lista. 

En matupplevelse

Något du inte ska gå miste om när du är i Fairhope är att prova några av de traditionella sydstatsrätterna. Det finns hur mycket som helst att välja mellan. De älskar att ha folk över och bjuda på stora festmåltider. Det är också superviktigt för dem att de alltid har något hemma att bjuda på, och det ska självklart vara hemlagat. Ett sydstatshem är inte heller fulländat om det inte alltid finns en kanna med “sweet tea” i kylen. Det är ungefär som en typ av iste! 

Mina favoriter av det som jag åt under min vecka i Fairhope var utan tvekan Gumbo, grits, pecannötspaj och key lime paj.  

Gumbo är en sorts gryta som är så smakrik! Mycket av maten som de äter i södern är inspirerad av kreolerna och från tiden då det fanns mycket slavar som lagade maten. 

Grits är min nya favorit till frukost! Det är lite svårt att förklara exakt vad grits är. Men om du tänke krämig polenta är du ganska nära. Det går att äta det precis som det är men jag rekommenderar ett stekt ägg till. Helt underbart och riktigt mättande. 

Vill du ha tips på en annan stad att besöka än Fairhope så kan du läsa här

Fairhope i den djupa amerikanska södern är full av charm och underbar mat. Prova specialteter som grits och gumbo. Bo på ett fint hotell perfekt för att ta det lugnt och slappna av.

Mitt favorithotell i Fairhope 

Under min vecka i Fairhope bodde jag på ett par olika ställen. Men min favorit är utan tvekan Grand Hotel Golf Resort en Spa som är en del av Marriotts Autograph kollektion. Det här är ett så drömmigt ställe att spendera din semester på. 

Det är ett underbart hotell om du riktigt vill njuta av allt det goda i livet och på semestern. 

Solnedgången över Mobile är definitivt höjdpunkten, du kan om du vill boka ett rum med utsikt över vattnet. Jag rekommenderar verkligen att du gör det, du kommer inte att ångra dig! 

Maten som serveras på det här hotellet är också i en klass för sig. Det var länge sedan jag fick så bra mat på ett stort hotell. 

Om du är ute efter att bara ta det lugnt så har det här hotellet i Fairhope ett spa och flera pooler att spendera soliga dagar vid. Du kommer garanterat att åka härifrån både mätt och full av  ny energi! 

Kika in här för det absolut bästa hotellet i Fairhope!