Grekisk charm i Pefkos
Resor

Grekisk charm i Pefkos på Rhodos

Grekland är utan tvekan ett av mina favoritländer att besöka. Det har det varit ända sedan jag var liten och var på Kreta tillsammans med familjen. Nu i vuxen ålder kan jag faktiskt inte få nog, jag åker dit så ofta jag kan! Jag älskar maten, solen, människorna och kulturen i Grekland! Senaste gången jag var där bodde jag i Pefkos som ligger på Rhodos. Det är ett ställe som jag nu verkligen kan och vill rekommendera – full av grekisk charm.

Lugn by med grekisk charm

Pefkos är en lugn by som inte är fullt av turister utan det är ett ställe som har lyckats behålla sin grekiska charm. Det känns fortfarande grekiskt och det är ett helt annat tempo här än på resten av ön. Utan tvekan de absolut bästa stället för att slappna av och bara njuta av det turkosa vattnet vid stranden eller vid poolen på något av de mysiga hotellen. 

Är du inte så sugen på grekisk charm så kan du uppleva brittisk charm i Bournemouth istället! 

Underbar grekisk mat

I Pefkos finns det ett riktigt bra utbud av restauranger där du kommer att känna dig väldigt välkommen. Maten är utsökt och du kan testa alla de grekiska specialiteterna som till exempel souvlaki, moussaka och tzatziki. Servicen är verkligen också i toppklass, enligt sann grekisk anda är alla väldigt trevliga. De älskar att ge rekommendationer och de är väldigt stolta över den goda maten så du behöver inte vara orolig för att bli besviken.    

Gör en avstickare till en annan by med grekisk charm 

Bara några minuter bort med bil ligger den vackra byn Lindos, som är känd för sitt akropolis och sina små gränder mellan de vita husen. Det är verkligen en by som är värd att besöka om du vill ha lite mer fart och fläkt för en stund. Här är det nämligen lite mer liv och rörelse men fortfarande utan att det på något vis känns jobbigt.  

Grekisk charm i Pefkos på Rhodos. En lugn by perfekt för att ta det lugnt och njuta av sol och bad.

Ta det lugnt på stranden i Pefkos

De dagar när du verkligen känner att sol och bad är det som kroppen behöver så kommer du vara så nöjd med att du valde Pefkos. Stranden här är inte alltför stor och det är lugnt och fridfullt här. Både turister och lokalbefolkningen samlas här och det är en härlig stämning. Planerar du att vara på stranden hela dagen så rekommenderar jag verkligen att du hyr en solstol, det är så värt pengarna. Vattnet är turkost och så klart, verkligen en dröm full av grekisk charm!

Paketresa eller på egen hand

Om du vill slippa planera och boka flyg, hotell och transfer så finns det många bra alternativ med charterbolag till Pefkos. Det är mycket smidigt och bekvämt att redan ha allt bokat när man åker iväg till flygplatsen. 

Gillar du däremot att upptäcka grekisk charm på dina egna villkor så går det lika bra. Det finns många alternativ med boende i Pefkos som du kan boka via internet. Att ta sig dit är heller inget problem, ta bara en taxi från flygplatsen. Det kostar inte skjortan och går fortare än med transferbuss. 

Vilket alternativ du än väljer så kommer du inte att bli besviken, Pefkos är verkligen ett underbart ställe att besöka! Missa inte det!