Londons många sidor
Resor

Londons många sidor – det du inte ska missa

När man som turist åker till London är det väldigt lätt att man spenderar all sin tid i centrala London. Men den underbara staden erbjuder så mycket mer än bara de stora sevärdheterna och shopping vid Oxford Street. Du kan uppleva riktig brittiskt charm genom att bara ta tunnelbanan en liten stund för att se en av Londons många sidor.

Londons många sidor: mina favoriter 

Under min tid i London lärde jag känna staden väldigt bra och varje stadsdel har sin speciella charm. Det känns nästan som om varje del är en liten egen värld och det är just därför som jag älskar att spendera tid där! Det är inte lätt att välja min favorit bland Londons många sidor och Bournemouth är ett annat ställe jag älskar. Men jag har lyckats få ihop några som jag gillar lite mer än andra. 

Richmond en av Londons många sidor 

Richmond är utan tvekan nummer ett för mig. Det finns ingen del av London som jag älskar mer. 

Området ligger i södra delen av London och när du kliver av tunnelbanan i Richmond är det som om du har kommit till en helt annan stad och tid. Tempot är mycket lugnare och här kan du strosa vid Themsen och äta en god måltid på någon av de typiska pubarna i området. Du kommer inte alls att känna stressen från centrala London.  

Vill du ta en längre promenad kan du gå till Richmond Park där det är stor chans att du får se hjortar som håller till i parken. Räkna med en promenad på ca 2h, helt perfekt för en dag när du vill andas frisk luft!

Om du gillar den brittiska arkitekturen så kommer du att älska Richmond, alla hus är byggda i traditionell stil och det är en fröjd för ögat att strosa runt där och beundra de vackra byggnaderna. Ett av de bästa ställen från Londons många sidor!  

Londons många sidor bjuder på variation. Besäk Greenwich eller Richmond för ett nytt tempo och andra saker än shopping.

Greenwich

På andra sidan staden ligger Greenwich som är vida känt för sitt observatorium. Även här finns en stor park där du kan spendera några timmar med att strosa runt eller ta med en filt och njut av den fina utsikten. Därifrån kan du faktiskt se hela Canary Wharf som är finansområdet med skyskraporna. Det ger en fin kontrast mot parken. 

Om du gillar att lära dig mer om vad som hände förr i tiden så är Greenwich helt rätt ställe. Här finns mycket historia om Londons sjöfart som är intressant, en annan del av Londons många sidor!     

Jag måste också nämna Notting Hill. Även om det ligger i centrala London så är det värt ett besök. Se till att strosa runt Portobello Road. Men eftersom det finns mer att uppleva än bara just den gatan och dess marknad så promenera runt lite. Här finns underbar arkitektur och massor av små butiker med mode skapat av lokala talanger. Sen finns det också massor av underbara restauranger med service i toppklass! 

Kort och gott så är London alltid ett bra resmål, men se till att upptäcka Londons många sidor när du är där!