Kent - Englands trädgård
Resor

Magiska Kent – Englands Trädgård

Det finns en plats i England som jag tycker att alla borde besöka. Det är ett ställe där du inte kan få nog av omgivningen. Kent är känt som Englands trädgård och det är mer än vackert med sina 20 trädgårdar och ännu fler slott. Det finns fantastisk natur och du hittar även några av Englands bästa viner och öl. Allt det här gör Kent till ett av mina absolut favoritställen.

Trädgårdar i Kent

Det är inte så konstigt att även kändisar och filmbolag vill uppleva Kent. Det är verkligen ett ställe av sitt slag. Stora filmer så som Harry Potter, Avengers och Wonderwoman har filmats i Kent. Jag besökte stället två gånger eftersom det finns så mycket att se.

Jag var där i ett par dagar första gången och andra gången stannade jag i en vecka. Om du ska resa till Kent så rekommenderar jag att du stannar i alla fall en vecka. Det finss så mycket att se och det hade varit synd att inte få uppleva allt. Det finns så många underbara platser i England och Kent är ett av mina favoriter.

Penshurst Place & Gradens, Sissinghurst Castle Garden och Hall Place Gardens har några av de mest kända trädgårdarna. Varje plats har nånting unikt. Det är det som gör det så kul utan att det blir långtråkigt.

Det är bra förbindelser och enkelt att ta bussen mellan de olika platserna. Vi tog buss första gången och andra gången jag var där blev det bil. Det är såklart roligare med den där extra friheten när du har bil men det funkar hur bra som helst med buss.

Slott

Många trädgårdar tillhör slott men det finns ännu fler slott än trädgårdar. Jag har redan nämnt trädgårdarna så här kommer några till.

Scotney Castle är ett av mina favoritslott i Kent och ett av de mest kända också. Det ser ut som taget från en saga! Slottet är från 1400-talet och det är supermysigt. Det är också perfekt för en romantisk dag ?

Det finns massvis med restauranger och kaféer i närheten av slottet men ett av de mysigaste är Scotney Castley Tearoom. De har jättegoda bakelser, te, kaffe och smårätter.

Rik Historia

Nästa favorit är Dover Castle. Det är faktiskt ett av de största slotten i England och är mer än 2000 år gammalt! Det är ett slott med rik historia och har spelat en viktig roll i England genom åren. Slottet har tunnlar som användes under andra världskriget som skydd mot flyganfall.

Vi tog trapporna hela vägen upp och utsikten var helt fantastisk. Det finns olika runsdturer som du kan boka. Dock rekommenderar jag Operation Dynamo som val eftersom den är mycket mer intressant än de andra.

Sist men inte minst rekommenderar jag Hever Castle. Anne Boleyn bodde här när hon var liten. Hon var Englands drottning i början på 1500-talet och har en viktig roll i Englands historia.

Här finns det hur mycket som helst att upptäcka. Jag var fascinerad av alla rum, omgivningen och hur vackert det var. Det finns ett m ilitärmuseum som du kan besöka, jättefina trädgårdar och ett japanskt tehus. Det är helt klart ett av de finaste platserna i Kent.