Fördelarna med ögonkräm är många
Skönhet,  Tips

Fördelarna med ögonkräm är många

En bra kräm till ögonen är något jag inte kan vara utan. Det är en av de viktigaste produkterna du kan använda i din dagliga hudvårdsrutin. Fördelarna med ögonkräm är många och här berättar jag lite mer om varför. Jag ger även lite tips på bra produkter som jag inte kan vara utan. 

Första ålderstecknen: fördelen med ögonkräm

Huden runt ögonen är mycket tunn och utsätts för mycket slitage eftersom vi ofta har mycket smink just runt ögonen. Det gör också att ålderstecken visar sig fortare. En av fördelarna med ögonkräm är att du kan förebygga dessa tecken!  

En bra kräm återfuktar huden runt ögonen utan att irritera den. Just på grund av att den är mycket mer känslig så behövs det extra vård och specifika produkter. En vanlig ansiktskräm kan vara för stark för den delikata huden. Och att skippa att återfukta den helt och hållet är ett stort misstag. Huden runt ögonen kan nämligen inte återfukta sig själv då det inte finns några talgkörtlar där. Det är just när huden är torr som ålderstecken blir extra tydliga så var extra noga med att du använder rätt produkter. 


Det kan låta lite tidigt att fundera på produkter med anti-ageing effekter när man är i 25 årsåldern men faktum är att huden börjar tappa sin spänstighet och behöver mer vård från och med då. Så vänta inte för länge med att upptäcka fördelarna med ögonkräm och ta hand om dig själv med en mer hälsosam vardag!  

Hur ska man använda ögonkräm? 

För att få ut alla fördelarna med ögonkräm så är det bra om du använder den både morgon och kväll. Jag skulle också rekommendera att ha en specifik kräm för dagen och en för natten precis som din vanliga ansiktskräm. Under natten har huden tid att dra åt sig all näring och det är därför att rekommendera att en mer vårdande kräm används då. 

 Ingen stor mängd kräm behövs för att smörja i n huden runt ögonen. Ungefär en klick lika stor som ett riskorn räcker. Klappa försiktigt in krämen på ögonlocket och under ögat. Se till att du inte använder en för stor mängt eftersom det är lätt att du får kräm i ögat som irriterar istället för att du ser fördelarna med ögonkräm. 

Fördelarna med ögonkräm är många. Minska ålderstecknen genom att applicera ögonkräm både morgon och kväll.

Mina favoriter

Genom att prova mig fram har jag hittat ett märke som jag fullkomligt älskar och som jag inte kommer att byta från i första taget. Märket heter Medik8 och grundades is Storbritannien. 

Jag har två olika ögonkrämer från dem som jag använder. En nattkräm och en dagkräm. Jag tycker nästan att de båda är magiska. Alla tecken på trötthet, ringar under ögonen och fina linjer trollas bort med hjälp av dem. Helt otroligt! 

Min nattkräm heter Advanced Night Eye Rejuvenating Repair Eye Cream, jag känner mig nästa som en ny människa när jag vaknar på morgonen efter att ha använt den! Huden runt ögonen har mycket lyster. 

På dagen använder jag Eyelift Peptides Age-Defying Firming Gel. Den här gelen är helt underbar att applicera och återfuktar ordentligt samtidigt som den bekämpar ålderstecken. Helt enkelt allt du kan önska i en kräm!  
Som du har sett så är fördelarna med ögonkräm många och verkligen värt att satsa på!