Maria Åkerberg
Skönhet,  Tips

Maria Åkerberg – ekologisk svensk hudvård

Som ni säker vet så älskar jag allt som är ekologiskt – hudvård och skönhet är inget undantag. Jag tycker det är så viktigt att veta var produkterna kommer ifrån och att veta att de är framställda på ett bra sätt både för miljön och för de jobbar med att tillverka dem. Maria Åkerberg är ett märke som uppfyller mina höga krav och som jag tycker har riktigt bra produkter. 

Maria Åkerberg och naturliga produkter

Företaget grundades 1995 av Maria Åkerberg i Frillesås på Västkusten. Idag ligger huvudkontoret fortfarande kvar där och det är inte så mycket som har förändrat i hur de tänker. Det är ett familjeföretag som fokuserar på att skapa rena produkter som vårdar på djupet och med resultat som varar. Det är just de här sakerna som får mig att fastna och jag har inte blivit besviken på en enda produkt som jag har provat från dem.

Ett annat märke som också erbjuder ekologiska produkter, precis som Maria Åkerberg är Lauren Conrad Beauty. Lite mer fokuserade på bara smink men också med helt rätt tänk enligt mig! 

Alla produkterna tillverkas i Sverige med råvaror som är noga utvalda genom endast de bästa leverantörerna och odlarna. Ända sedan företagets start 1995 har de deklarerat allt innehåll. Maria Åkerberg tar gärna emot feedback från konsumenter för att göra förbättringar på produkterna och har också nära samarabet med huterapeuter och makeup artister.  

Internationell återförsäljning och att ge tillbaka 

Även fast produkterna säljs mestadels i Sverige och de övriga skandinaviska länderna så har Maria Åkerberg även etablerat sig internationellt. De säljs över disk och används av professionella inom hudvård i Grekland, Spanien och Nederländerna bland annat. 

Att få ge tillbaka är också en stor del i företagets kultur. De stöttar småföretag och mindre lokala föreningar. Det är just helheten som gör att jag vill stötta Maria Åkerberg genom att köpa min hudvårdsprodukter från dem. 

Mina favoritprodukter 

Allt du kan tänka dig inom hudvård och skönhet finns hos Maria Åkerberg. Ett mycket brett utbud med underbara produkter som gör det supersvårt att bara välja ut några stycken! Jag gillar ju egentligen alla. 

Maria Åkerberg erbjuder ekologisk skönhet och hudvård. Ett familjefäretag som grundades i Frillesås 1995.

Men min favorit bland mina favoriter är Papaya Peeling som passar alla hudtyper! Det är en enzympeeling som skonsamt men effektivt rengör ansiktet och tar bort döda hudceller. Jag använder denna ca 2 gånger i veckan och tycker att huden får en riktig boost när jag gör det. 

Nästa produkt som jag måste slå ett slag för är Cold Pressed Almond Oil som jag brukar använda för att ta bort mascara och eyeliner. Det är ett mycket skonsamt sätt och du behöver inte gnugga när du använder den här olja. Droppa några droppar på en bomullstuss och svep över ögat för att ta bort sminket. Ett extra plus är att mandeloljan är väldigt närande och fransarna får en extra boost. 

Sist men inte minst vill jag också nämna handkrämen Beautiful. Den bästa handkrämen jag har använt på länge. Den innehåller Vitamin C och fler oljor som gör händerna otroligt mjuka och återfuktade. Ett plus på den här krämen är att den också ger ett naturligt solskydd.

Har du inte redan testa Maria Åkerbergs produkter så rekommenderar jag att du gör det! Det gör gott både för dig och miljön då de alla är ekologiska