Maria Nila vegansk hårvård
Skönhet

Maria Nila: vegansk hårvård för alla tillfällen

Produkter som håller hög kvalitet och som samtidigt värnar om miljön och djurlivet är något jag älskar. Just när det gäller hårvård så tycker jag det är ännu viktigare då jag har fint skandinaviskt hår som jag  inte vill skada med kemikalier. Jag har nyligen börjat använda produkter från Maria Nila och jag är helt förälskad i dem! 

Hårvård med en fin tanke 

Maria Nila är inte ett vanligt hårvårdsmärke utan de tänker steget längre. Allt de producerar är 100% veganskt och målet är att klimatkompensera tillverkningen av produkterna. De bidrar också till projektet Plan Vivo som planterar träd. 

Jag älskar att de tänker på allt, och att de vill göra det lättare för oss alla att göra våran del genom att använda veganska produkter. Jag önskar det fanns fler som tänkte så istället för att bara fokusera på den ekonomiska biten. 

En annan mycket positiv sak är att de producerar allt i Sverige! Hel processen från design till färdig produkt görs på ett och samma ställe, det tycker jag är väldigt imponerande! 

Ett annat företag utöver Maria Nila som tänker på både miljön kan du läsa mer om här

Maria Nila och produkterna

All typ av hårvård du kan tänkas behöva kan du hitta hos Maria Nila. Schampo, balsam, hårinpackning och stylingprodukter för alla behov och hårtyper. Jag älskar att det inte kostar skjortan att köpa produkterna utan de har riktigt bra priser. 

Jag själv använder ofta torrschampo mellan tvättarna och Maria Nilas tar verkligen hem priset för det absolut bästa! Det ger riktigt mycket volym och stadga och känslan av fet hårbotten är som bortblåst. Jag gillar också att det inte alls tynger ner håret utan det känns lätt och luftigt. 

Maria Nila vegansk hårvård. Bra för miljön och djuren. Underbara produkter för alla tillfällen. Schampo, balsam och styling.

Schampot som jag inte kan vara utan efter att ha provat det är deras Detox schampo. Ett fuktgivande schampo som rengör på djupet och tar bort alla rester av oljor och stylingprodukter med endast en applicering. Hur många gånger har man inte behövt göra om flera gånger proceduren för att håret ska kännas rent med andra produkter?! Doften gör bara upplevelsen ännu bättre, det luktar nästan lite som piggelin. 

Jag brukar själv inte använda balsam i mitt hår dagligen då det är ganska tunnt och jag ibland får känslan av att det endast tynger ner håret. Men jag vill ändå prova balsamet Eco Therapy Revive Conditioner. Jag är så glad att jag gjorde det för det är verkligen ett superbalsam. Inte ens mitt tunna hår tyngs ner av det utan håret blir så lent!

Sist men inte minst så måste jag också rekommendera Maria Nilas Finishing Spray som vårdar håret men ger också mycket stadga. Den är också superlätt att tvätt ur vilket är ett stort plus. 

Ta med Maria Nila på resan 

Det jag inte heller vill glömma att nämna är att alla Maria Nila produkter också kommer i reseformat. Det här är så viktigt för mig som älskar att resa. Att kunna ta med mig mina favoritprodukter är helt underbart. De flesta finns i format 100ml så även när jag bara reser med handbagage kan jag få med mig dem!