Mascara.
Skönhet,  Tips

Mascara – de vanligaste misstagen du gör

Alla är vi ju ute efter att ha dramatiska fransar med mycket volym och som ramar in ögonen bra. De flesta har också sina egna små knep och tricks för att få till den önskade effekten. I den här artikeln ger jag tips på vad du ska undvika att göra när du applicerar mascara. 

Det kan tyckas som en enkel sak att måla mascara men det är lite krångligare att få det perfekta resultat. Men om du tänker på tipsen här nedan så kommer det inte vara några som helst problem. 

Glöm inte Z rörelsen

Det är väldigt viktigt att du gnuggar in borsten vid fransroten innan du drar den uppåt. Du kommer på så sätt täcka en mycket större yta av ögonfransarna och de kommer att se fylligare ut. Genom att göra en Z rörelse vid fransroten säkerställer du att alla fransar blir täckta av mascara

Med den här exklusiva klubben kan du köpa din mascara till otroligt pris!

Var sparsam med mascara på nedre fransraden

Självklart är det snyggt att märka ut den nedre fransraden precis som den övre. Men tänk på att inte applicera för mycket mascara just där. Det ser i de de flesta fall väldigt sminkat ut, och inte på ett bra sätt. Om du dessutom har väldigt långa fransar på undersidan kan de nästan liknas vid spindelben om de är för mycket sminkade. 

Ett enda väldigt sparsamt lager räcker gott och väl – eller inget alls om du har väldigt målade överfransar. 

Mascara - de vanligaste misstagen du gör. Det kan tyckas enkelt att måla på mascara och få ett perfekt resultat men det finns några saker du ska undvika att göra som tex få luft i hylsan och måla för många lager är exempel.

Måla inte för många lager mascara

Många tror att ju fler lager de målar med mascara desto bättre. Men det stämmer inte riktigt. Ett baslager följt av ett till lager ska räcka för att ge en fulländad look. Målar du fler lager så blir det ofta bara klumpigt och ibland till och med så illa att det bara är att tvätta av och börja om på nytt. Det är en av de absolut mest irriterande sakerna enligt mig.  

Självklart är det ju möjligt att lyckas få till mer volym med flera lager men sluta när du tycker att det ser bra ut. Och tänk inte jag kör ett lager till även fast jag är nöjd – det är då det går fel! 

Måla mascara på fransar som inte är rena 

Det är extremt viktigt att dina fransar är rena när du ska applicera mascaran. Är det rester från dagen innan kvar så kommer de nya lagren inte att sitta lika bra. Dessutom så kommer du få med gamla rester ner i själva etuiet och vem vill måla på gamla torkade mascararester på fransarna?

Dra borste för hårt för att få bort överflöd

Hylsan är till för att dra bort överflödigt mascara och för att ge den perfekta mängden att applicera så skrapa in borsten får hårt för att få bort mer. Risken är då att du inte får den önskade effekten på dina fransar utan att lagren blir väldigt tunna. 

Luft i mascaran 

Den största anledningen till att din mascara torkar fort är att du pumpar lite för mycket när du ska ta mer mascara på borsten. Det innebär att luft tränger ner i hylsan och gör att mascaran blir torr fortare. En av de mest irriterande sakerna är att försöka få till den perfekta looken med mascara när den är torkad!

Här hittar du de absolut bästa mascarorna!