Carmel
Resor,  Tips

Carmel – den mysigaste staden i Kalifornien

Den lilla staden Carmel i norra delen av Kalifornien är så mysig. Det är ett av mina favoritställen längs kusten. Full av amerikansk småstadscharm och med sina små egenheter. Om du har vägarna förbi så måste du bara stanna till här, om inte annat för en liten promenad och en kopp kaffe! 

En liten stad med mycket karaktär 

Carmel ligger beläget mellan San Francisco och Los Angeles på Highway 1 som är den vackra kustvägen som tar dig från norra till södra Kalifornien. Det är en liten stad full med charm och mysiga gator kantade med små hus och affärer. Här kan du också dricka en god kopp kaffe eller ta en drink på något av de fina kaféerna och barerna som finns. 

Om du gillar sol och vackra stränder kommer du också älska Carmel, den liknar lite Bournemouth! Stranden är inte alltför stor men riktigt mysig och inte heller överbefolkad.  

För den som gillar konst så är Carmel verkligen en helt perfekt stad att besöka! Det finns en lång konsthistoria här och många små gallerier med lokala konstnärer. Det är inte så konstigt att konstnärer flockas här. Den vackra naturen som omger Carmel är en inspiration som många använder i sitt målande och skapande. 

Carmel den mysigaste staden i Kalifornien med charmiga småhus och roliga fakta. Inga högklackade skor här och heller inga numrerade gator.

Rolig fakta om Carmel 

Som jag nämnde tidigare så har Carmel lite roliga regler för vissa saker. Visste du att det är olagligt att bära högklackade skor där? Klackskor med bredare klack går bra att använda. Men vill du ha högre klack på dina skor än 2 inches, som är ungefär 5 cm, så måste du ansöka om lov för att göra så på kommunhuset! Självklart finns det en anledning till dessa regler, det är inte någon som de bara har hittat på. Den här lagen inrättades 1963 av en advokat för att staden skulle undgå stämningar från kvinnor som fastnade med sina klackar i kullerstenarna.. 

I Carmel finns heller inga nummer på husen. Något som är kvar sedan staden grundades. Man ville inte ha någon som delade ut post som man normalt vis gör utan hade endast ett postkontor ditt all post lämnades och dit invånarna fick gå för att hämta den. Än idag fungerar det på samma vis! 

Det finns heller ingen gatubelysning eller parkeringsautomater och skulle du behöva hjälp med att hitta ett ställe så är det mest troligt att du får ett svar i stil med “det femte vita huset på vänster sida efter Flower Street”. Många hus har också namn sedan Jag tycker det här är så charmigt med de här roliga sakerna

Carmel är ett paradis för matälskare

I den charmiga lilla staden kan du hitta småhak där du kan äta i flipflop och strandklädsel. Men också fina restauranger där det passar bättre att vara lite mer uppklädd. Du kan också njuta av traditionsenlig italiensk mat eller moderna kaliforniska rätter. Helt enkelt något för allas smaklökar! Även fast Carmel är en liten stad så finns mer än 50 restauranger här. D Och det bästa är att du faktiskt kan promenera till allihop. Så smidigt och mysigt!